De gemeente Deventer wil via de Raad van State voorkomen dat een aanvraag voor een exploitatievergunning voor de Bokkingshang moet worden afgegeven.


Deventer naar Raad van State voor Bokkingshang

De rechtbank oordeelde eerder dat de aanvraag voor raamprostitutie in behandeling moet worden genomen. Deventer weigert dat, omdat de exploitant niet alle gevraagde gegevens heeft verstrekt. Dat zijn de eigendomsgegevens van de panden aan de Bokkingshang, waar de prostitutieramen zijn. De exploitant zegt de gegevens niet van de eigenaar te krijgen.

De gemeente zegt deze informatie nodig te hebben om vast te stellen of er sprake is van een schijnconstructie. Als de Raad van State de gemeente in het ongelijk stelt dan moet de gemeente de aanvraag alsnog in behandeling nemen.

Deventer wil daarna opnieuw via de wet Bibop de aanvraag laten screenen en laten beoordelen wie de eigenaar van de panden is en wie de exploitant is. Met deze informatie wil de gemeente  voorkomen dat de vergunning wordt gebruikt voor criminele activiteiten en garandeert daarmee ook de veiligheid. De gemeente krijgt met deze gang van zaken weer meer tijd en schuift de behandeling van de aanvraag zo ook weer een flink stuk vooruit.

Over Salland TV

x

Check Also

Plezierjacht met motorpech op de IJssel

Zaterdagochtend moesten hulpdiensten massaal uitrukken voor een plezierjacht met motorpech op de ...