De nieuw gekozen gemeenteraad en de nog samen te stellen coalitie en college mogen zich straks als eerste weer gaan buigen over nieuwe bezuinigingen in 2015.
Deventer moet in 2015 nog eens 2,5 miljoen bezuinigen

Er moet namelijk vanaf 2015 in de gemeente Deventer 2,5 miljoen worden bezuinigt. De raad heeft inmiddels alweer een lijstje gekregen waar een aantal bezuinigingsvoorstellen op staan. Deze vertegenwoordigen een waarde van in totaal 5,4 miljoen, 3,7 miljoen van dit bedrag betreft pure subsidie. Van deze 3,7 miljoen is dan weer 1,8 miljoen begroot om te schrappen aan subsidie op cultuur. De mogelijke besparingen op de ambtenarij in de gemeente staan erin voor een totaal van 1,3 miljoen.

De gemeenteraad gaat deze mogelijke bezuinigingen bespreken bij de Voorjaarsnota. De gemeente wacht nu nog op de mei circulaire van Den Haag. Daarin staat of er nog nieuwe maatregelen bij komen, dat kan meevallen, maar ook tegenvallen, en in dat geval moet er nog wat meer worden bezuinigt in Deventer.

Er is dus weer een nieuwe Kwestie van Kiezen beschikbaar, de raad kan daar in gaan schrappen of toevoegen. De gemeente komt nu net na de verkiezingen met de al bekende zure appel omdat de raad het niet al een onderdeel wilde laten zijn van de verkiezingen in de gemeente.

Een overzicht van de mogelijkheden die nu voorliggen:

Programma 1                Burger en bestuur

Programma 2                Veiligheid

Programma 3,5 en 6       Bezuinigen op de ruimtelijke agenda

Programma 4                Milieu

Programma 7,8 en 9       Sociale en Jeugd agenda

Programma 10               Cultuur


Over Salland TV

x

Check Also

Lokale omroepen gaan over op digitale radio

Bron: NLPO Eind 2024 zullen alle lokale publieke omroepen in Nederland te ...