Meerderheid raad negeert burger met goedkeuren van voorlopig ontwerp nieuw stadskantoor.

Deventer – Meerderheid gemeenteraad negeert mening burger over stadskantoor

De meeste volksvertegenwoordigers in de gemeenteraad van Deventer hebben dovemansoren als het gaat om de mening van de burgers van de gemeente. Dat bleek toen woensdagavond 27 raadsleden hun ja gaven aan het voorlopige ontwerp van het 67 miljoen kostende nieuwe stadskantoor. CDA, APB en de SP stemden met 10 stemmen tegen het voorlopige ontwerp.

Het voorstel van de politieke tegenstanders APB en SP om een referendum te houden onder de bevolking vonden ze niks. Het standaard slappe argument was, “waarom nu een referendum terwijl de besluitvorming al zo ver is”. De meeste inwoners vinden de dure plannen nergens op slaan en de tegenstanders van een referendum zijn kennelijk bang voor deze confrontatie met de burgers.

Maar definitief is het besluit nog lang niet, er komt nu een definitief ontwerp op tafel. Daarna zullen de kosten weer inzichtelijk moeten worden gemaakt. Wethouder de Jager blijft bij de 8,2 miljoen per jaar als maximale exploitatiekosten. Daar kun je een mooi, duurzaam gebouw voor neerzetten. Ook zegt ze dat de burgers wel gehoord zijn in de plannen, er waren namelijk ontwerpateliers. Wat ze er niet bij zegt was dat deze ateliers bevolkt werden met voorgeselecteerd gezelschap.

Mooi hoor, hoe de democratie in Deventer (Moskou aan de IJssel) na al die jaren nog steeds werkt. Op naar de gemeenteraadsverkiezingen 2014 dan maar. Daar zal dit besluit van PvdA, D66, VVD, ADB, CU, en TON vast heel hard afgestraft gaan worden. Of gaat het college bij het definitieve besluit in jan 2012 voor de 3e keer over een stadskantoorbesluit struikelen?

Over Salland TV

x

Check Also

Go Ahead Eagles neemt voor IJsselderby afscheid van Jeroen Veldmate

Jeroen Veldmate neemt zondag afscheid van Go Ahead Eagles. De verdediger maakte ...