De Jongeren Ontmoetingsplek (JOP) aan de Oostriklaan blijft een bron van ellende voor omwonenden.


Deventer – JOP overlast Oostriklaan blijft

De bezoekers maken zich schuldig aan geluidsoverlast, veroorzaken van stank, vandalisme, overmatig alcoholgebruik en het dealen van drugs. De afspraken die er gemaakt zijn met de jeugd in een convenant worden met handen en voeten overtreden. De situatie is inmiddels al weer zo uit de hand gelopen dat wethouder Margriet de Jager afgelopen week het beschuttende dak er heeft laten halen.

Maar dat is niet genoeg, de JOP moet er gewoon weg. Afgelopen woensdag bij de behandeling van een plan van aanpak over overlastgevende jeugd sprak omwonende Steffi Schoemans de raadsleden en de wethouder over de probleem JOP toe. Een zeer schrijnend verhaal van 17 maanden ellende en extreme overlast. De omwonenden stappen naar de rechter als de gemeente de JOP niet snel verwijdert. Ook is de burgemeester betrokken bij de zaak, daaruit blijkt dat de veiligheid ook in het geding is.

De wethouder vertelde Salland TV dat de echte etterbakken eruit zullen worden gepikt, en dat ze daar nu mee bezig zijn. Volgens omwonenden zijn de jongeren die de JOP bij de Oostriklaan gebruiken overlastgevers die al bekend zijn bij de politie en wordt deze JOP gebruikt als een testcase om een oplossing voor deze groep te kunnen vinden. Maar niets helpt vooralsnog en de bewoners zijn het echt helemaal zat.

Onderstaand de JOP in het begin

De JOP zoals hij er nu bij staat

Over Salland TV

x

Check Also

Go Ahead Eagles neemt voor IJsselderby afscheid van Jeroen Veldmate

Jeroen Veldmate neemt zondag afscheid van Go Ahead Eagles. De verdediger maakte ...