Bewoners van de Colmschater Enk in Deventer komen in actie tegen de plannen van Den Haag om een aansluiting met een spoorbrug(boog)te maken met de spoorlijn richting Enschede.

Deventer – In actie tegen de spoorboog

Het heeft eventjes geduurd, maar de bewoners van de Deventer wijk de Colmschater Enk beginnen hun staart te roeren over de plannen voor de bouw van een spoorbrug(boog) over en langs hun woonwijk. Er is inmiddels al een flyer bij betrokkenen door de brievenbus gegooid. De plannen voor de bouw van deze brug kwamen voor de gemeente Deventer als een donderslag bij heldere hemel.

Net voor het zomerreces van de politiek in Deventer heeft de gemeenteraad nog akkoord gegeven voor het sturen van een brief over de zaak richting Den Haag. Daarin geeft de gemeente Deventer aan wat zij van de plannen vindt en beargumenteert vooral waarom het geen goed idee is. Daarbij wordt aangedrongen op een Milieu Effect Rapportage (MER).

In de brief wordt verzocht om vooral naar nadere mogelijkheden te kijken, maar nee staat er dus niet in. Wethouder Marc Jan Ahne (D66) vertelde vrijdagmorgen nog aan Salland TV dat de zorgen met de buurt worden gedeeld. Meer informatie over de Haagse plannen zijn te vinden op IJssellijn.info

De betrokken bewoners zijn al met een actie gestart, en hebben een flyer gemaakt waarin de plannen van Den Haag worden duidelijk gemaakt. Er komt ook een informatieavond op 24 augustus in de Ichtus kerk in Colmschate. De Deventer politiek zal aan de bak moeten met deze mogelijke toekomst. Want zoniet dan zullen er woningen moeten worden gesloopt om de bouw van de spoorbrug(boog) langs en over de woonwijk mogelijk te gaan maken.

Er zijn inmiddels al de nodige documenten beschikbaar over de gang van zaken.

De brief aan de Tweede Kamer, de bijlage, en een persbericht.

De gemeente Deventer stuurde ook nog een persbericht aan de media.

De Stentor berichtte in dec 2008 al over de positieve insteek van de PvdA voor aanleg, hier staat het artikel.


Over Salland TV

x

Check Also

Lokale omroepen gaan over op digitale radio

Bron: NLPO Eind 2024 zullen alle lokale publieke omroepen in Nederland te ...