RegiZorg moet stoppen vindt het stadsbestuur van de gemeente Deventer, de gemeente die tevens voor 50% aandeelhouder in de bv RegiZorg is trekt dus eigenlijk de stekker eruit.


Deventer – Gemeente Deventer wil stoppen met RegiZorg

RegiZorg, een extra bestuurslaag met aan het roer directeur Joop Doornebos, en een raad van commissarissen met als voorzitter oud gedeputeerde Jan Kristen (PvdA) krijgt het woensdagavond moeilijk.

De gemeenteraad gaat woensdagavond praten over de toekomst van RegiZorg. Vanaf 2006 is de gemeente betrokken bij RegiZorg, een publiek private onderneming in de vorm van een BV. Aandeelhouders zijn de gemeente en Salland verzekeringen. De doelgroep van RegiZorg zijn kwetsbare burgers die door samenloop van omstandigheden niet of slecht deelnemen aan de maatschappij.

Het college heeft een principebesluit genomen om vanaf 2011 te stoppen met inkopen van gemeentelijke taken bij RegiZorg. Daarna wil de gemeente deze taken bij mensen met meervoudige problemen zelf gaan regelen. De raad mag woensdag haar zienswijze hierover geven. Een peiling van Salland TV over de mening van de verschillende fracties gaf wat meer duidelijkheid.

Breed gedragen lijkt een garantie van wethouder Margriet de Jager (ADB) dat cliënten van RegiZorg niet tussen wal en schip gaan vallen. Ook moet de toekomst van deze zorg helder zijn. Is het plan voor de toekomst realiseerbaar, en hoeveel gaat het kosten. Als de raad tevreden is met de uitleg van de wethouder dan stopt RegiZorg. RegiZorg aandeelhouder Salland Verzekeringen dreigt met een claim omdat er dan ontslagen vallen. De lening van 700.000 euro die aan RegiZorg door de gemeente in de opstart is verstrekt is dan ook meteen wegggegooid geld. Voor de liefhebbers een aantal belangrijke documenten.

Brief van de directeur van RegiZorg

Brief van de voorzitter van de Raad van Commissarissen

Bedrijfsplan van RegiZorg op 1 november 2010 ingediend

Brief van Zorgkantoor Midden IJssel

Brief van Salland Verzekeringen

Over Salland TV

x

Check Also

Informatiebijeenkomsten van en over Extinction Rebellion

De burgerbeweging Extinction Rebellion (XR) groeit als kool. De media werden onlangs ...