De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) neemt geen nieuwe maatregelen vanwege de dood van de psychiatrische patiënt Raymond Westendorp in Deventer, twee jaar geleden.


Deventer – Geen procedure na dood Raymond Westendorp

Die zaak is door de EO donderdagavond aan het licht gebracht. De 37-jarige Raymond overleed in 2009 nadat hij zichzelf in een isoleercel van een GGZ-instelling ernstig had verwond en het Deventer Ziekenhuis hem weigerde op te nemen. De inspectie onderschrijft de conclusies van een extern onderzoek dat kort na het overlijden is gedaan. Daarin staat dat zowel het ziekenhuis als de GGZ-instelling fouten heeft gemaakt.

 Volgens de Inspectie was de zorg van de betrokken specialisten niet toereikend en was “het terugsturen van Raymond naar de GGZ-instelling geen goede keuze”. De inspectie benadrukt dat alle 20 betrokken specialisten zich daarvan bewust zijn en dat er structurele maatregelen zijn genomen om herhaling te voorkomen. Volgens de inspectie waren er zoveel zorgverleners bij de behandeling van Raymond betrokken dat er niet één schuldige aan te wijzen is. Daarom vindt de inspectie de gang naar de tuchtrechter al met al niet zinvol.

Over Salland TV

x

Check Also

Brouwers: “Niemand had het onterecht gevonden als wij van PSV hadden gewonnen”

Go Ahead Eagles had PSV lange tijd in de houdgreep, maar liet ...