Tijdens een grote verkeerscontrole van de Deventer politie samen met de Belastingdienst, de douane, ANWB en Rijkswaterstaat werd donderdag 9 september voor een recordbedrag aan achterstallig belastinggeld genoteerd.


Deventer – Flink kassa voor de staatskas bij controle

Aan het eind van de controle, rond half drie, kon een bedrag van 821.000 euro totale belastingschuld worden gemeld. Daarnaast werd nog eens 20.000 euro voor onder meer openstaande boetes en achterstallige belasting ter plekke voldaan door bestuurders.

De controle, die zich in eerste instantie richtte op de technische staat van de motorvoertuigen, had met deze score een ‘bijvangst’ die ver boven verwachting was. Eén bestuurder bleek bij controle een belastingschuld van ruim drie ton te hebben, onder andere vanuit bedrijfsmatige activiteiten.

De verkeerscontrole begon donderdagochtend om 07.30 uur en vond plaats op een terrein van Rijkswaterstaat aan de Deventerweg. Er werden in totaal 280 bestuurders gecontroleerd. De ANWB was aanwezig om reparaties uit te voeren.Twintig bestuurders maakten daar gebruik van.

De auto’s van politie IJsselland en de Belastingdienst scanden circa 7500 auto’s. 146 keer leverde dat een ‘hit’ op. In totaal werden twaalf voertuigen in beslag genomen. De politie schreef in totaal zeventig keer een proces-verbaal uit. Vooral werd bekeurd voor het niet dragen van de verplichte autogordel, het niet kunnen tonen van een rijbewijs en/of kenteken en verlopen APK-keuringen.

Tijdens de uitvoering van de verkeerscontrole kreeg een motorrijder van IJsselland een aanrijding. Hij werd op de Zweedsestraat geschampt door een bus die op het laatste moment linksaf sloeg. De politieman liep hierbij geen letsel op. Het meest opvallende voorval tijdens de controle was de inbeslagname van een leswagen van een autorijschool. De bestuurder was net bezig met zijn rijexamen en werd vergezeld door een examinator van het CBR. Bij de controle bleek de rijschoolhouder een hoge belastingschuld te hebben en werd de auto in beslag genomen.

Over Salland TV

x

Check Also

Lokale omroepen gaan over op digitale radio

Bron: NLPO Eind 2024 zullen alle lokale publieke omroepen in Nederland te ...