Een 57-jarige man uit Deventer is zondag aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en het in gevaar brengen van het overige wegverkeer toen hij de politie probeerde te ontvluchten.

Deventer drankrijder dubbel gepakt

De politie zag de man rond 16:00 uur op de Rijkstraatweg in Twello en hield hem aan. Toen hem uitgelegd werd dat hij hiervoor werd aangehouden, ging hij ervandoor. Op hoge snelheid reed hij via De Worp richting Terwolde.

Op de Bandijk reed de man het talud af, reed vervolgens de weg weer op om terug te rijden richting De Worp. De achtervolging eindigde toen de man een tuin inreed aan de Binnenweg in Twello. Hier reed de politie de man klem en nam zijn autosleutels in. De politie maakte proces-verbaal op voor het rijden onder invloed, negeren van het stopteken en diverse verkeersovertredingen, waaronder door rood rijden.

Zijn rijbewijs is ook ingenomen. Maandag kwam de man naar het politiebureau om zijn auto op te halen. Toen hem te verstaan werd gegeven dat dit niet kon omdat zijn rijbewijs was ingenomen, verliet de man het bureau. Een agent zag de man gewoon weer in een andere auto wegrijden. Hij is lter opnieuw aangehouden in Twello.

Over Salland TV

x

Check Also

Lokale omroepen gaan over op digitale radio

Bron: NLPO Eind 2024 zullen alle lokale publieke omroepen in Nederland te ...