Wethouder Margriet de Jager blijft volhouden met de JOP, het laatste nieuwtje: De Eigen Kracht Conferentie!

Deventer – De Jongeren Ontmoetings Plek (JOP)

Je zult er maar mee moeten leven, een JOP binnen een afstand van enkele honderden meters van je woonhuis. Toegegeven jongeren mogen best een plek voor zichzelf hebben in een grote stad als Deventer, maar ze dienen zich wel te realiseren dat ze niet overlastgevend moeten zijn. En dat is nu juist het probleem met de JOP aan de Oostriklaan (Indianendorp). De laatste opvallende actie was dat de gemeente het dak eraf haalde na gedoe en het zich niet houden aan afspraken door de jeugd. Overigens een actie van de gemeente na weer klachten van omwonenden.

Veel gepraat en gedoe hebben nog steeds geen resultaat. De buurtbewoners willen de JOP weg, en de jeugd heeft er volgens sommige buurtbewoners ook de buik van vol. De omwonenden kwamen met drie alternatieve plekken, maar die zijn volgens de gemeente allemaal niet geschikt. De beste optie volgens de omwonenden is de plek langs de N348 die tijdelijk als vervuilde modderopslagplaats diende. Maar volgens wethouder Ahne zijn daar andere plannen mee die kennelijk geld in het laatje moten gaan brengen.

Al deze JOP perikelen hebben natuurlijk alleen maar belastinggeld gekost en echt niets opgeleverd. Het laatste lumineuze idee van wethouder Margriet de Jager zoals ze zondag nog twitterde: wijkaanpak gaat verder met Eigen Krachtconferentie en JOP bespreekbaar maken en houden, bewoners/jongeren wonen samen in wijk. De omwonenden hebben het er na ruim een jaar geneuzel helemaal mee gehad en stappen naar de rechter om hun gelijk te halen. De gemeente pampert ondertussen liever gewoon nog even door.

Over Salland TV

x

Check Also

Weersverwachting Woensdag 07 Juni

Door Erwin Hoogenboom  Woensdagochtend is het een afwisseling van zon en bewolking. ...