DEVENTER - De persconferentie met de uitleg over de gelekte mail van 9 maart door een klokkenluider binnen het gemeentelijke apparaat van de gemeente Deventer bracht vrijdagmiddag niet veel nieuws onder de zon.

Deventer college wuift de verantwoordelijkheid gewoon weg

Een opvallende reactie kwam van wethouder Pierey (PvdA). De pers vroeg wat zijn eerst reactie was toen hij de mail zag en dat was: “daar gaan we weer”. Een laconieke reactie van de wethouder die over grondzaken gaat. Zeker als je als raadlid op de hoogte moet zijn van de financiële handel en wandel van de gemeente. En je gevraagd wordt een besluit over een stadskantoor van 75 miljoen te gaan nemen. Is dat dan wel een verantwoorde keuze?

Maar de link met het stadskantoorbesluit wilde het college niet maken. College woordvoerder Andries Heidema gaf duidelijk aan het als een zaak te zien die los staat van het besluit over het stadskantoor. Dit tot ongenoegen van Marcel Elferink (Gemeentebelang) die ook bij de persconferentie van vrijdagmiddag aanwezig was. Wethouder Pierey ontkent dus met bovenstaande reactie informatie te hebben achtergehouden voor de gemeenteraad. Opvallend afwezig was D66 wethouder Marleen Huizing zij bleek ziek te zijn geworden. Vrijdagmorgen was ze wel aanwezig bij de wekelijkse persconferentie.

Hiermee handelt het college van de gemeente Deventer op arrogante wijze de gang van zaken af en probeert ermee weg te komen. De gemeenteraad overweegt nog om een raadsonderzoek in te stellen, waar mogelijk woensdag dan een besluit over genomen moet gaan worden. Als dat gebeurt dan moet iedereen met de billen bloot en zal ook oud-wethouder Marc Jan Ahne (D66) gevraagd worden om zijn kant van het verhaal te vertellen. Iedereen die erbij betrokken is zal dan onder ede worden gehoord en dan pas zal mogelijk echt duidelijk worden hoe de zaak precies in elkaar zit. De gemeenteraad van Deventer is nu echt aan zet.

Over Salland TV

x

Check Also

Advocaten McDonald’s schutter ‘spelen met vuur’ in rechtbank

“De verdediging speelt enorm met vuur.” Dat waren de woorden van een ...