DEVENTER - Opnieuw slaat het college de plank mis met de slepende besluitvorming betreffende het stadskantoor.


Deventer college slaat de plank weer mis

Voorafgaand aan de Politieke Markt die woensdagavond het agendapunt financiering stadskantoor op de rol heeft staan heeft Gemeentebelang schriftelijke vragen gesteld met de betrekking tot de financiering van de plannen. En op die vragen kan niet meer schriftelijk antwoord worden gegeven. Dat gaat wethouder woensdag Ahne gewoon mondeling doen.

Op zich al bijzonder want volgens het regelement van orde moeten vragen altijd schriftelijk worden beantwoord, bovendien moeten de antwoorden kunnen worden meegenomen in de overwegingen, en daar lijkt dan woensdag erg weinig tijd voor. De vragen zijn al gesteld op 24 januari en er zijn nog drie nieuwe vragen bijgekomen. Het lijkt het college dus aan kennis te ontbreken. Dus worden alle middelen aangegrepen om onder de beantwoording uit te komen.

Daarmee lijkt wethouder Ahne (D66) een serieuze Politieke Markt  over de financiering van het stadskantoor vooral uit de weg te willen gaan. De kennis is gewoonweg niet aanwezig, zo blijkt. Een van de lastigste vragen is mogelijk hoe het college gaat aantonen dat de aangegane verplichting markconform was, dat kan alleen als er meerdere financieringsoffertes zijn. Die zijn er dus gewoonweg niet. Gemeentebelang stelt dat niet willen en kunnen beantwoorden van vragen een brevet van onvermogen is.

Ook de transparantie over de echte huisvestinglasten voor het laten draaien van het gemeentelijk apparaat wordt maar niet gegeven. Het is wel duidelijk, als het lastig wordt, dan geeft het college gewoon niet thuis. En lastig wordt het, als het gaat om de uitleg over hoe en waarom lenen van 55 miljoen in barre tijden. De hand op de knip houden wil het college gewoon niet. Wilt u de vragen van Gemeentebelang zelf nalezen klik hier.

Over Salland TV

x

Check Also

Advocaten McDonald’s schutter ‘spelen met vuur’ in rechtbank

“De verdediging speelt enorm met vuur.” Dat waren de woorden van een ...