De stadsbestuurders van Deventer nemen alle adviezen die gedaan zijn voor de binnenstad over. De gemeenteraad wordt voorgesteld deze adviezen als besluit formeel vast te leggen en in de komende maanden verder uit te werken in concrete plannen.


Deventer – College neemt binnenstad-adviezen compleet over

Met deze steun wordt gekozen voor de aanpak van de Wilhelminabrug (het afwaarderen van de brug, met een kortere op- en afrit aan de stadszijde), en het autoluw maken van de Welle. De plannen gaan ook over huisvesten van de bibliotheek aan de Stromarkt en Filmtheater Hegius aan de Nieuw Markt. Daar moet nog wel 12 miljoen voor gevonden worden. Het college wil alle ambtenaren en publieksfuncties huisvesten aan het Grote Kerkhof. In de adviezen is nog wel ruimte voor ook een kleiner stadskantoor, maar dan wel met een tweede locatie.

De gemeenteraad praat op 8 en 22 december over het collegevoorstel. Wel opvallend is dat de burger maar slechts één keer de gelegenheid krijgt om in te spreken op het collegevoorstel en dat is op 8 december. Mensen die nog willen inspreken kunnen de griffie van de gemeenteraad bellen.

De korte samenvatting van de gemeente Deventer

Over Salland TV

x

Check Also

Gewonde bij ongeval op de Raalterweg in Wijhe

Rond half drie vanmiddag heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Raalterweg ...