Adriaan de Mol van Otterloo heeft een brief aan de gemeenteraadsleden van Deventer geschreven.


Deventer – Brief van bezorgde de Mol van Otterloo

In deze brief vraagt hij aandacht voor drie zaken die volgens hem door de gemeenteraad moeten worden onderzocht. Het gaat daarbij om 6 miljoen euro voorbereidingskosten die gemaakt zijn omdat het toen zittende college ervan uit ging dat het Huis van Deventer (nieuw stadskantoor met bibliotheek) door zou gaan. Dat was in februari 2009, maar ook toen waren er al twijfels.

De gemeenteraad heeft dit geld niet aangemerkt als voorbereidingskrediet, en het had dus niet als zondanig gebruikt mogen worden. Ook een kostenspecificatie ontbreekt in de stukken van het college, zo is onduidelijk waar het geld precies naartoe is gegaan en waarvoor. Verder heeft de gemeente een lening van 45 miljoen euro afgesloten om het project te kunnen uitvoeren.

Nu de plannen niet meer doorgaan is deze lening er natuurlijk nog. Alleen de lening al kost de gemeente drie miljoen euro aan rente. De Mol van Otterloo vraagt om de controlerende taak als raadslid uit voeren en navraag te doen. De lokale fractie van Algemeen Plattelands Belang (APB) wil de zaak in de eerstvolgende Politieke Markt weer op de agenda hebben.

Wilt u de brief nalezen hij staat hier.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...