Maandagochtend heeft een kortstondige brand gewoed op de Interconfessionele Daltonschool De Horizon aan de Koningin Wilhelminalaan.


Deventer – Brand in meterkast legt school lam

Door de brand is de meterkast geheel uitgebrand en zit de school nu zonder stroom. Voorlopig is er geen onderwijs mogelijk op de school. De gemeente zoekt een tijdelijke huisvesting. Over de oorzaak is nog niets bekend. De brand ontstond in de meterkast. Door de schade is er voorlopig geen stroomvoorziening op de school. Ook een deel van de wijk Keizerslanden zit momenteel zonder stroom. De leerlingen zijn tijdelijk opgevangen op een andere basisschool.

Door de (rook)schade kan er in ieder geval vandaag geen les worden gegeven op school. De kinderen zijn daarom de rest van de dag vrij en zijn inmiddels opgehaald door hun ouders. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk. Op dit moment is een technisch onderzoek gaande naar de oorzaak en de gevolgen van de brand. Dan wordt ook duidelijk hoe snel de stroomvoorziening in de school is te herstellen. Ook moet het schoolgebouw worden gereinigd. De gemeente zoekt naar een tijdelijke oplossing voor de huisvesting totdat het gebouw weer toegankelijk en beschikbaar is voor onderwijs.

Over Salland TV

x

Check Also

Het allerlaatste Tentfeest in Wesepe sluit het tentfeestseizoen af

De maanden september en oktober stonden natuurlijk vol met dorpsfeesten. Het Allerlaatste ...