De Raad van State doet uiterlijk in januari 2012 een uitspraak over het geschil tussen de gemeente Deventer en een projectontwikkelaar over de invulling van de Spijkvoorderenk.

Deventer – Bouw op Spijkvoorderenk nog onduidelijk

Dat is het laatste stukje van de Vijfhoek waar nog huizen moeten komen. De Raad van State heeft Deventer laten weten dat de termijn waarbinnen uitspraak over het bestemmingsplan zou worden gedaan met zes weken wordt verlengd. Het gaat om de invulling van de nieuwbouw en de vrije kavels. De ontwikkelaar is naar de Raad van State gestapt.

In principe wil de gemeente 100 sociale huurwoningen en 100 sociale koopwoningen op de Spijkvoorderenk gerealiseerd zien. Dan moeten er nog 80 kavels beschikbaar komen voor de ontwikkelaar zelf en 80 vrije kavels waar woningen naar eigen ontwerp op gebouwd kunnen worden. De ontwikkelaar zit met het sociale gedeelte in de maag, omdat in die sector natuurlijk minder winst is te behalen. Als de Raad van State een uitspraak doet ten gunste van de gemeente dan kan er daadwerkelijk ook grond onteigend worden, en kan de gemeente plannen laten uitvoeren.

Over Salland TV

x

Check Also

Mantelzorgende kinderen worden verwend met extra Sinterklaascadeau

Zorgen voor een broertje of zusje met een aandoening kost veel tijd ...