Autokrakers hebben in de nacht van donderdag op vrijdag zeer grof toegeslagen in Deventer.

Deventer – Autokrakers plunderen 30 auto´s

Aan ruim 30 auto’s werden vernielingen aangericht en zijn waardevolle spullen weggenomen.  Donderdag stroomden de aangiftes binnen bij de politie. Ingeslagen ruiten, gestolen I-pods, radio’s en navigatiesystemen. Vooral autobezitters in de wijk Blauwenoord zijn de dupe. De autokrakers hebben voor duizenden euro’s schade aangericht aan voertuigen.

Uit verklaringen van getuigen is inmiddels enige informatie over de mogelijke daders naar voren gekomen. Gesproken wordt over twee of drie jongeren met donkere kleding. Een van hen droeg een helm, de ander droeg een helm bij zich. Aan de Boskrekel werden rond 03.30 uur twee jongens gesignaleerd. Het duo leek zich te hebben verschanst tussen geparkeerde auto’s en kwam overeind op het moment dat een man langs de auto’s liep. De twee zijn via de achterzijde van de parkeerplaats over het voetpad via de Libel richting winkelcentrum gelopen. De man die langs de auto’s liep, droeg een donkerkleurige, nette jas op kniehoogte.


Omdat hij de jongens mogelijk gezien heeft, verzoekt de politie hem contact op te nemen met team Groot-Colmschate/Bathmen via telefoonnummer 0900-8844. Ook andere mensen die beschikken over informatie die kan leiden tot het aanhouden van de daders wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Dat geldt ook wanneer het vermoeden bestaat dat te koop aangeboden goederen van diefstal afkomstig zijn. Wees daarbij extra alert op audioapparatuur en navigatiesystemen.

Over Salland TV

x

Check Also

Go Ahead Eagles neemt voor IJsselderby afscheid van Jeroen Veldmate

Jeroen Veldmate neemt zondag afscheid van Go Ahead Eagles. De verdediger maakte ...