Kari Arkivuo zal GAE komende zomer 2010 transfervrij gaan verlaten.

Deventer – Arkivuo mag transfervrij weg bij GAE

De 26-jarige Finse spelmaker legde een tweejarige aanbieding van de club uit Deventer naast zich neer. “Het is te prijzen dat Kari vanaf het begin duidelijk is geweest over zijn ambities”, zegt trainer Andries Ulderink tegen Voetbal International. ‘Wij zullen op zoek moeten naar een waardige vervanger.

Nu bekend is dat hij vertrekt, zullen we Kari niet ineens op de bank of op de tribune zetten. Dat doen ze misschien bij de topclubs maar dat is voor zowel Kari als Go Ahead niet gunstig. En bovendien hebben we te veel respect voor hem. De van het Noorse Sandefjord afkomstige middenvelder is uitgegroeid tot een vaste waarde van het team. De achtvoudig international van Finland scoorde tot heden drie keer in 31 duels.

Wat is nou eigenlijk transfervrij: Als het contract van een speler afloopt aan het einde van een voetbalseizoen is dat soms een uitkomst. Als de speler het contract niet wil verlengen, zal het contract aflopen en kunnen andere clubs interesse voor die speler tonen omdat er toch geen geld betaald hoeft te worden. Zo kan hij zonder transfersom worden ingelijfd door een andere club. Deze andere club hoeft dan geen transferbedrag te betalen aan de club waar hij eerst speelde.

Over Salland TV

x

Check Also

Wat moet de nieuwe burgemeester van Raalte allemaal in huis hebben?

De gemeente Raalte is op zoek naar een nieuwe burgemeester en heeft ...