De gemeente Deventer heeft 2009 afgesloten met een positief saldo van 1,7 miljoen euro.


Deventer – 1,7 miljoen in de knip, maar waarvoor?

Deze geldmiddelen staan inmiddels al geparkeerd. Dat blijkt uit de jaarrekening van 2009. Die is vrijdagochtend door het afgelopen woensdagavond vers geïnstalleerde college gepresenteerd. De 1,7 miljoen wordt verwerkt in de voorjaarsnota, waarin wordt vastgesteld waaraan de gemeente in het komende jaar haar geld zal gaan uitgeven.

De raad moet daar dan nog wel “even” een besluit over nemen of de middelen worden geïnvesteerd of in afwachting van de bezuinigingen worden gereserveerd. De BV gemeente Deventer heeft vorig jaar toch nog even 333 miljoen euro uitgegeven om de stad te laten “draaien”

Tijdens de besprekingen over de geldmiddelen is het dan ook de gelegenheid voor de oppositie in de Deventer gemeenteraad om de tanden ook eens echt te laten zien.

Afgelopen woensdag bij de installatie van het nieuwe college bleef het slechts bij schoten voor de boeg. Er was natuurlijk ook nog niet echt wat nieuws te melden. De stad wordt vanaf woensdag gerunned door vier wethouders, en of dat goed gaat komen zullen we u zeker laten weten!

Over Salland TV

x

Check Also

Lokale omroepen gaan over op digitale radio

Bron: NLPO Eind 2024 zullen alle lokale publieke omroepen in Nederland te ...