DEVENTER - Het college presenteerde donderdagmiddag samen met architect Michiel Riedijk het definitieve ontwerp voor het nieuwe stadskantoor van de gemeente Deventer.


Definitief ontwerp stadskantoor gepresenteerd

Een miljoenencomplex dat aan jaarlijkse lasten de 8,1 miljoen niet te boven mag gaan. Het geld voor het gebouw dat moet nog geleend worden, een slordige 55 miljoen. Maar daar had niemand het donderdag over. Het ging om de maquette van het stadskantoor dat in de belangstelling stond van de massaal toegestroomde pers.

Het ontwerp heeft drie verdiepingen, 15.000m2 ruimte en 120 parkeerplaatsen voor omwonenden. De hele Deventer ambtenarij komt in het nieuwe gebouw. Er is nog een film van het ontwerp in de maak, en er komt een publiekspresentatie. Allemaal prima, maar de geluiden van de burger zijn ook duidelijk. Wat is op dit moment nut en noodzaak, als veel kantoorpanden leeg staan. Bovendien is heel Deventer al gewend aan het ritje naar de Leeuwenbrug voor paspoort, rijbewijs enz. Daar zitten voor veel inwoners de ambtenaren prima. Waarom zoveel geld uitgeven horen we heel vaak.

Het definitieve besluit is dus nog niet genomen, eerst moet dit definitieve ontwerp door de gemeenteraad worden goedgekeurd en moet er een financiering worden gevonden. Er is één bank die wel in zee wil met de gemeente. Wethouder Ahne presenteerde onlangs aan een afvaardiging van de politiek de renteswap-lening. Maar daar bleek nog bitter weinig vertrouwen in te zijn, dus komt er meer informatie over deze vorm van financieren. Op 22 maart moet de politiek een oordeel vellen over het ontwerp en de financiering. Op 7 maart moet het definitieve besluit worden genomen. En daarna is er geen weg terug en krijgt Deventer een gloednieuw duur stadskantoor. FotoGeerars.nlOver Salland TV

x

Check Also

Het programma van amateurvoetballend Salland

Het is dit weekend weer tijd voor een potje voetbal. Enkele clubs ...