De kus van Napoleon en erfprins Willem II bij de afsluiting van het historisch festival Bathmen spant de Kroon was verrassend maar onvermijdelijk. Voor iedereen die het nog niet wist: saamhorigheid en verbroedering is het geheim van Bathmen.


De verbroedering van Bathmen

Waar een klein dorp groot in kan zijn. In het Hemelvaartsweekend ging Bathmen terug naar 1814, om te vieren dat het dorp de oudste Oranjevereniging heeft. 200 Jaar koninkrijk en 200 jaar Oranjevereniging: alleen kwaliteit kan kwaliteit herkennen. Wat begon met een goed idee werd omarmd door een handjevol mensen en uiteindelijk een heel dorp: Bathmen spant de Kroon is een feest geworden voor naar schatting 46.000 bezoekers én voor het dorp zelf. De historische veldslag op zondag heeft ca. 25.000 mensem naar Bathmen getrokken. Wat goed is, wordt beter.

Dat geldt voor Bathmen in optima forma. Mensen kwamen elkaar al in veel wisselende verbanden tegen. Aan Bathmen spant de Kroon heeft het hele dorp meegedaan. Iedereen kent nu echt iedereen. Bathmen was de komende dagen in het kader van 200 jaar Koninkrijk én Oranjevereniging het decor van onder meer militair spektakel en een grote veldslag, openluchtspelen en een historische jaarmarkt.

Over Salland TV

x

Check Also

Weersverwachting Maandag 03 Oktober

Door Erwin Hoogenboom Maandagochtend is het wisselend bewolkt met ruimte voor de ...