Bezwaar tegen weigeren openbaarmaking onderliggende financiële paragraaf stadskantoor.


de Mol van Otterlo maakt bezwaar tegen weigeren WOB en besluit gemeenteraad

Via zijn advocaat maakt de heer de Mol van Otterlo bezwaar tegen het collegebesluit om onderliggende informatie in het financiële document over het stadskantoor niet prijs te geven. De heer van Otterlo wil de gegevens nog eens een keer grondig doorrekenen. Zijn advocaat maakt ook bezwaar tegen de raad die akkoord ging met de geheimhouding.

Er is geen enkele reden tot geheimhouding, want in het verleden gaf de gemeente namelijk dezelfde informatie wel gewoon vrij. Toen is de informatie nagerekend, en viel er een college over de cijfers.

Dit juist nu vrijgeven is goed voor transparantie en controle van gemeentelijke besluitvorming. Er ontstaat zo een beter biedingproces als het op het aanbesteden van de realisatie van het stadskantoor aankomt. Bovendien zo stelt de Mol, zegt het college zelf dat de informatie openbaar is in reactie op zijn brief. Het college mag formeel acht weken over de beantwoording van het bezwaar doen. Het bezwaar tegen het raadsbesluit kunt u hier lezen. Het bezwaar tegen het collegebesluit staat hier.

Over Salland TV

x

Check Also

Salland Vandaag: hoofdpunten uit het nieuws van 30 november

Wat is het laatste en belangrijkste nieuws uit Salland? Dagelijks worden de ...