Komst van asielzoekerscentrum naar Olst toch besproken in het college?

Crisis in Olst-Wijhe om AZC plannen

Gemeentebelangen uit Olst-Wijhe (GB) blijft erbij dat er wordt gewerkt aan een asielzoekers-centrum (AZC) in Olst. Maandag meldde de gemeente Olst-Wijhe namens het college én het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers dat dit niet aan de orde is.

Na een vergadering heeft het bestuur van GB nu laten weten dat wethouder Ans Otterloo (PvdA) het “nieuws” heeft verteld aan Mariaan Niemeijer, de fractievoorzitter van GB. Volgens het bestuur is in dat gesprek ‘onomwonden’ aangegeven dat het Abersonterrein de meest geschikte locatie zou zijn.

Het onderstaande staat op de website van GB (Olst-Wijhe) De wethouder van de PVDA heeft verteld aan de fractievoorzitter van Gemeentebelangen dat er gesproken is over een AZC en deze wethouder heeft in dat gesprek onomwonden aangegeven dat de “Aberson” locatie de meest geschikte zou zijn. Deze feiten zijn geverifieerd bij een tweede persoon binnen het ambtelijk apparaat van onze gemeente en deze persoon heeft dit bevestigd! Het bestuur van Gemeentebelangen benadrukt dat het altijd 100% openheid van zaken wil geven aan de burgers van onze gemeente, ook in deze kwestie, zeker nu de PVDA de zwarte Piet aan Gemeentebelangen wil geven. Het bestuur geeft hierbij tevens aan dat wethouder Hollander buiten deze kwestie staat en dat het bestuur van Gemeentebelangen beslist wat er in de verkiezingskrant komt en over de handelswijze van de partij beslist. Het kan en mag niet zo zijn dat vanwege een wethouder van Gemeentebelangen de rest van de partij monddood is.

Over Salland TV

x

Check Also

Advocaten McDonald’s schutter ‘spelen met vuur’ in rechtbank

“De verdediging speelt enorm met vuur.” Dat waren de woorden van een ...