Mogelijkheden doorstart Deventer college onderzocht door oud minister Jan Terlouw.

Coalitiepartijen onderzoeken mogelijkheden voortzetting college

De fractievoorzitters van de PvdA, GroenLinks, CDA  en VVD in Deventer hebben Jan Terlouw bereid gevonden om onderzoek te doen naar mogelijkheden om met het “huidige” college verder te gaan. De fractievoorzitters Matthijs Nijboer (PvdA), Carlo Verhaar (GL), Jan Oggel (CDA) en Tjapko Poppens (VVD) hebben samen het initiatief genomen voor een verkennend gesprek.

De vier zijn het er over eens dat, met nog maar één jaar voor de verkiezingen, continuïteit in het college gewenst is.  Daartoe gaat Jan Terlouw aan het werk met de opdracht om onderzoek te doen naar voortzetting van de huidige coalitie met een sterk en bindend uitvoeringsprogramma, waarin verantwoordelijkheid, stabiliteit en vertrouwen de basis zijn.

Oud-minister, schrijver en inwoner van buurgemeente Voorst Jan Terlouw heeft maandagmiddag kennis gemaakt met de fractievoorzitters en met de wethouders. Hij zal in de komende dagen inhoudelijke gesprekken voeren met de partijen.  De verwachting is dat daar in de loop van de volgende week meer over te melden zal zijn. De oppositie verwacht er nog niet veel van, de stad moet natuurlijk wel een bestuur hebben, maar als het maar geen “oude wijn in nieuwe zakken gaat worden” De hamvraag is natuurlijk hoe gaat het nu verder met breekpunt  stadskantoor en bibliotheek, is dat helemaal van tafel, of komt het weer terug op de agenda?

Onder leiding van Jan Terlouw kwam D66 destijds uit een diep dal, en de partij behaalde in 1981 een grote verkiezingsoverwinning. Terlouw werd minister van economische zaken en vicepremier, in het tweede en derde kabinet Van Agt.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...