De Christen Unie (CU) Deventer is het niet eens met het groeien van het aantal koopzondagen in de binnenstad,  dat gaat van acht naar dertien zondagen. De fractie heeft hierover vragen gesteld aan B en W.

Christen Unie is tegen extra koopzondagen

De CU zegt dat veel zelfstandige ondernemers het verzoek van MKB om meer koopzondagen niet steunen en geeft meerdere redenen. Kleine ondernemers zouden er geen economisch voordeel in zien en vinden de zondagopening funest voor het sociale leven. Ze hebben het gevoel dat ze ‘moeten meedoen’ en vinden dat er te veel naar landelijke ketens gekeken wordt, die overigens ook altijd vóór de zondagsopening zijn.

De partij denkt ook dat het MKB ook meer evenementen wil op de koopzondagen om zo publiek te trekken. De koppeling van de evenementen was juist om zo veel mogelijk deelname van de winkels te bereiken. De partij wil dat de gemeente garandeert dat geen druk wordt uitgeoefend op ondernemers om op zondag open te gaan. Ook staat het besluit haaks op het beleid voor supermarkten die op zondag open mogen zijn. Die vergunningen worden tijdelijk verstrekt, en na een jaar is er een evaluatie.

Over Salland TV

x

Check Also

Lokale omroepen gaan over op digitale radio

Bron: NLPO Eind 2024 zullen alle lokale publieke omroepen in Nederland te ...