CDA regio Salland brengt werkbezoek aan de Tweede Kamer

De lokale CDA afdelingen van Deventer, Olst – Wijhe en Raalte brengen op 26 oktober een bezoek aan Tweede Kamerleden Erik Ronnes, Mustafa Amhaouch en Martijn van Helvert. Doel is het versterken van de contacten tussen lokale en landelijke CDA-ers en kruisbestuiving.

Afgelopen november brachten de drie afdelingen een bezoek aan Europarlementariër Annie Schreijer – Pierik en dat smaakte naar meer. CDA Raalte bestuurslid Arno Kleine Staarman: “Met ongeveer 45 leden zijn we afgereisd naar Brussel, ditmaal mogen er maximaal 50 personen mee. Dat er groeiende interesse is voor deze werkbezoeken geeft nogmaals aan dat onze CDA afdelingen in Deventer, Olst – Wijhe en Raalte bruisen.” CDA Olst – Wijhe raadslid Lisanne Spanbroek vult hem aan: “Wij werken niet alleen samen op lokaal niveau, ook de contacten met Den Haag zijn goed. Deze laagdrempeligheid geldt niet alleen voor ons als bestuur en fractie maar voor alle leden en geïnteresseerden.”

Op het programma staat een introductie en lunch in het Tweede Kamergebouw gevolgd door een gesprek met CDA Tweede Kamerleden Erik Ronnes, Mustafa Amhaouch en Martijn van Helvert. Uiteraard onder voorbehoud van de Kameragenda en beschikbaarheid. Hierna volgt een rondleiding en zal o.a. vanaf de publiekstribune het werk van de volksvertegenwoordigers gevolgd kunnen worden.

De keuze voor deze Kamerleden komt voort uit zaken die lokaal in onze gemeenten spelen. Zo houdt Ronnes zich bezig met de opvang van vluchtelingen / statushouders en de nieuwe Omgevingswet, Amhaouch heeft glasvezel en regionale economie in zijn portefeuille en van Helvert is regionaal bekend met de N35 en Kruispunt Bos. Leden en geïnteresseerden kunnen zich opgeven via cdaolstwijhe@gmail.com. De eigen bijdrage voor reiskosten en lunch bedraagt €10.

Over Salland TV

x

Check Also

Gewonde bij ongeval op de Raalterweg in Wijhe

Rond half drie vanmiddag heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Raalterweg ...