De gemeente Deventer heeft geen achterliggende berekeningen voor handen betreffende de cijfers die de Brinkhof Groep heeft gepresenteerd in het rapport (second opinion) over het Huis van Deventer.

Brink Groep rapport een wassen neus, APB misleid?

Dat betekent dat de gemeenteraad dus geen juiste financiële vergelijking kan maken over de aankoop van De Leeuwenbrug en de nieuwbouw van het Huis van Deventer. Dat is wel zeer opmerkelijk te noemen omdat de gemeenteraad juist daar deze “second opinion” voor wilde hebben, om op die manier een weloverwogen besluit te kunnen nemen.

Deze “second opinion” (rapport Brink Groep) bestaat dus voor een belangrijk deel uit een copy paste verhaal als het gaat om de cijfers betreffende de Leeuwenbrug. Adriaan de Mol van Otterlo, de burger die om deze achterliggende cijfers vroeg via de Wet Openbaar Bestuur is verbijsterd. Lees hier zijn reactie op het antwoord van de gemeente Deventer. De gemeenteraad vergadert vanavond door over het hete hangijzer.

APB, de grootste oppositiepartij van Deventer, voelt zich misleid door het college. De partij verdenkt het college van het achterhouden van informatie en het te laat informeren van raadsleden. Ook heeft de oppositiepartij het idee dat het tweede onderzoek naar de financiële haalbaarheid van een nieuw stadskantoor te rooskleurig is.  Over twee weken wordt er een besluit genomen over het nieuwe stadskantoor.

Over Salland TV

x

Check Also

Lokale omroepen gaan over op digitale radio

Bron: NLPO Eind 2024 zullen alle lokale publieke omroepen in Nederland te ...