Blog: Op de koffie bij..

Eva Middelbosch, van Taveerne Tivoli
Door: Sonja Veneman

Ik loop binnen, het is nog vroeg en donker. Eva is er wel maar al hard aan het werk, de handen vuilmaken is ze gewend. En doorbikkelen als het even tegenzit. Want het is zwaar weer geweest voor haar sfeervolle restaurant. In 2017 nam zij, samen met Rienk Jonker, het stokje over van Willemien Boerdijk en Taveerne Tivoli werd een geliefd restaurant met de bijzondere tuin. Bands die op doorreis waren, meldden zich al snel voor muziekoptredens en Tivoli werd een van de locaties van de Week van de Amateurkunst.

En toen.. de coronapandemie “De coronamaatregelen hakten er zwaar in, en daarom moesten we sluiten,” vertelt Eva. Maar ze is altijd blijven geloven in betere tijden.
“Ook al is het onzeker of er weer een pandemie komt, we zetten de schouders eronder”.
Maar hoe doe je dat als je personeel ook onder druk staat, en de tap uitdroogt?
Mensen wegblijven omdat ze bang zijn voor besmettingen, het is nogal wat. Eva geeft toe dat ze best even verdrietig en bang is geweest.

“We hadden alles doordacht en ruimte gemaakt voor minder mensen in verband met de 1,5 meter. “Maar met een goede feestband mensen op een stoel laten zitten, dat is toch niet de bedoeling ervan?”

Ik zie dat inderdaad niet voor me, zeker gezien het sfeervolle karakter van Taveerne Tivoli. Hier kom je om te eten, maar ook om te dansen en uit te gaan.

Eva wist het even niet meer. Genoeg energie maar beperkt in de mogelijkheden. Toen ging de boel even op slot en moesten er aanpassingen gerealiseerd worden in o.a. apparatuur want veel ging kapot. Wat een pech. Toch krabbelde ze weer op.
“Ik vraag veel van mijzelf en mijn personeel, dat weet ik, maar we hebben allemaal hart voor de zaak om door te zetten.” Terwijl ik van mijn koffie geniet, een inkomend gesprek. Drukdrukdruk, gelukkig. En ze is haar eigen koffie kwijt. De bezige bij vliegt van het een naar het andere, maar met een duidelijk doel voor ogen. Weer een volle tent en terras.

Steun van leveranciers en vaste gasten

Veel steun heeft ze gehad van leveranciers maar ook aan de vaste gasten die normaal enkel voor een paar biertjes kwamen. “Die bleven meteen ook een hapje eten, het was te merken dat vaste gasten ons niet lieten barsten.

Foto: Website Taveerne Tivoli

Benefietconcert

Op 16 juli treedt The Cult-Tributeband Sun King op. In de andere media aangekondigd als reden om Tivoli uit een financiële crisis te helpen. Dit is wat dik aangezet maar Eva loopt niet weg voor de waarheid. “We zeggen het zoals het is”
“Deze topband stond al in de programmering maar moesten we door de coronamaatregelen steeds uitstellen” De dames van de Dragon Girls luisteren het optreden op met dans, vuur en passie. Binnenkort staan ook DjeesieDjoeks op het programma. Ook een Sallandse band. “Die geven we ook een podium. Het is echt een band die die je gezien en gehoord moet hebben. Ook de pubquiz was een succes en zeker voor herhaling vatbaar. We komen er wel weer bovenop, aldus een optimistische Eva.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Advocaten McDonald’s schutter ‘spelen met vuur’ in rechtbank

“De verdediging speelt enorm met vuur.” Dat waren de woorden van een ...