Blinkende automobielen bezorgen Rode Kruis extra inkomsten

Het was een zonovergoten dag in Laag Zuthem. Meer dan zestig auto’s, automobielen en oldtimers mochten hun acte de présence geven. Niet alleen om de blits te maken. Maar in de eerste plaats vanwege het goede doel: het Rode Kruis. 

Ze kwamen van heinde en verre om deel te nemen aan de derde editie van de Rode Kruis Rijtoer IJsselland. En ze waren allemaal aanwezig: Dugatti, Porsche, Ferrari, Audi, Bentley en nog veel meer blinkende automerken. De één nog mooier in de lak dan de ander. Het gehele evenement trok veel bekijks. De start en finish waren in Laag Zuthem bij Havezathe Den Alerdinck. Een perfecte locatie voor zo’n mooi evenement.

Doelstelling

Doel van dit evenement was het binnenhalen van zoveel mogelijk fondsen voor het Rode Kruis. Vorig jaar heeft het Rode Kruis het opgehaalde geld besteed aan een noodverzorgingsunit. Daarmee kan het Rode Kruis IJsselland in noodsituaties mensen voorzien van eten en drinken. “Die kostte veel geld. Daarom wordt het geld wat we dit jaar ophalen besteed aan meer voorzieningen voor basisbehoeften, zoals een watertank, stretchers, oplaadpunten voor mobiele telefoons en persoonlijke verzorgingspakketten. Bijvoorbeeld voor mensen op de vlucht, voor mensen die vanwege een (natuur)ramp geëvacueerd moeten worden en voor hulpverleners om even bij te tanken. Met deze uitbreidingen kan de noodverzorgingsunit ook bijvoorbeeld ingezet worden ter ondersteuning bij Humanitaire Service Points.” Aldus bestuurslid van het Rode Kruis Jan Spil.

Kennis verspreiden

Daarnaast gaat de opbrengst van deze editie ook naar het organiseren van workshops EHBO en Eerste Hulp aan kinderen. “We willen onze kennis ook verspreiden onder mensen die minder geld hebben om een cursus te volgen. Ook voor hen willen we levensreddende vaardigheden onder handbereik brengen. Denk aan mensen in de bijstand, asielzoekers, studenten of jongeren.”

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Broekstaclerun krijgt dit jaar een extra looproute en ook een fietsroute

De 3e editie van de Broekstaclerun belooft op 1 oktober een waar ...