Bijna 8.000 bezoekers voor het Deventer Stadsfestival

FOTO’S: Johannes Wassenaar De eerste editie van het Deventer Stadsfestival was een schot in de roos. Bijna 8.000 bezoekers genoten van artiesten als Kenny B, Van Dik Hout, VanVelzen, Lil’ Kleine en Feest DJ Ruud. De sfeer op het terrein was geweldig, het weer perfect en er is maar één logische conclusie: volgend jaar weer!Direct om 12 uur
’s middags stonden er lange rijen aan de poort. Met name gezinnen met jonge kinderen kwamen af op het uitgebreide kinderprogrammamet Woezel & Pip als publiekstrekker. Op het terrein was van alles te zien en te beleven: er kon geknutseld worden, er stonden verschillende attracties en er was straattheater.
De boyband B Brave, met name erg populair bij tieners, kreeg op het hoofdpodium van het Deventer Stadsfestival een dubbel platina plaat uitgereikt welke onder luid gejuichin ontvangst werd genomen.

Grote aanloop was er ook voor Kenny B welke de festivalweide trakteerde op zomerse reggae klanken. In het fijne nazomerweer zong het volledige veld mee met zijn hit ‘Parijs’ en later op de avond werden er goede optredens weggeven door onder meer Van Dik Hout, Handsome Poets en VanVelzen.
De twee grote festivaltenten waar de dance en techno stond geprogrammeerd waren vanaf laat in de middag bijna te klein: het publiek liep massaal uit voor onder meer Feest DJ Ruud, Giocatori en Lil’Kleine. Tot stipt middernacht bestond het gehele terrein uit een feestende massa mensen.
Het festival is zonder incidenten verlopen en de sfeer was volgens hulpdiensten opvallend goed. Deventer mag trots zijn op deze eerste editie van haar stadsfestival en als het aan de organisatie ligt krijgt het zeker een vervolg.

Deventer Stadsfestival_ credits Johannes Wassenaar Deventer Stadsfestival_ credits JohannesWassenaar_2

Over Salland TV

x

Check Also

Salland Vandaag: hoofdpunten uit het nieuws van 5 december

Wat is het laatste en belangrijkste nieuws uit Salland? Dagelijks worden de ...