DEVENTER – De veiling van 44 kantoorpanden uit de boedel van het failliete vastgoedbedrijf Eurocommerce is van de baan. Dat bevestigde de curator maandag.

Bank wil panden failliet Eurocommerce kopen

De veiling is op verzoek van de banken opgeschort omdat ze zelf een bod hebben gedaan. Nederlandse banken hebben meer dan 650 miljoen euro aan leningen uitstaan bij het bedrijf. Uit het curatoren-verslag bleek al dat het vastgoed vermoedelijk de helft opbrengt van de eerder geschatte waarde. De rechtbank Amsterdam moet zich nog buigen over het bod van de banken. Hiermee is een van de grootste vastgoedveilingen van het land ooit van de baan, bevestigde ook de Rabobank in een officiële mededeling. De veiling zou aanvankelijk maandag zijn, maar werd later uitgesteld tot 5 november.

Het onroerend goed zal worden ondergebracht in vennootschappen per eisende bank. Het zijn deze vennootschappen die nu een bod hebben gedaan, aldus curator Paul Schepel. Uit de verslagen van de curator bleek al dat bij een veiling de panden van het Deventer vastgoedbedrijf een geschatte waarde hebben van 400 miljoen euro. Bij een onderhandse verkoop, waarvan nu sprake is, zou de hele boedel 565 miljoen euro waard zijn.

Over Salland TV

x

Check Also

Het allerlaatste Tentfeest in Wesepe sluit het tentfeestseizoen af

De maanden september en oktober stonden natuurlijk vol met dorpsfeesten. Het Allerlaatste ...