DEVENTER - In het ziekenhuis in Deventer is bij acht patiënten een Clostridium difficile infectie aangetroffen.


Bacterie aangetroffen in Deventer Ziekenhuis

Er zijn maatregelen genomen om verspreiding te voorkomen. Clostridium difficile infecties komen vaker voor in ziekenhuizen. Mensen dragen de bacterie bij zich zonder dat ze het merken. Meestal verdwijnt deze bacterie na verloop van tijd gewoon weer. Het type dat in Deventer is aangetroffen, kan ernstiger infecties veroorzaken dan de ‘gewone’ Clostridium, vooral bij mensen met verminderde weerstand.


De darmbacterie is sinds juli bij acht patiënten in het DZ gevonden en heeft diarree veroorzaakt. Deze patienten zijn met antibiotica behandeld. Er liggen momenteel nog drie patiënten met Clostridium in het ziekenhuis. Omdat de bacterie zich gemakkelijk kan verspreiden, worden zij nu geïsoleerd verpleegd en gelden er maatregelen voor het bezoek (handen wassen) aan deze patiënten. Ook zijn artsen en verpleegkundigen alert op nieuwe patiënten die met diarreeklachten worden opgenomen.

Bacterie aangetroffen in Deventer Ziekenhuis

DEVENTER – In het Deventer Ziekenhuis is bij acht patiënten een Clostridium difficile infectie aangetroffen. Er zijn maatregelen genomen om verspreiding te voorkomen. Clostridium difficile infecties komen vaker voor in ziekenhuizen. Mensen dragen de bacterie bij zich zonder dat ze het merken. Meestal verdwijnt deze bacterie na verloop van tijd gewoon weer. Het type dat in Deventer is aangetroffen, kan ernstiger infecties veroorzaken dan de ‘gewone’ Clostridium, vooral bij mensen met verminderde weerstand.

De darmbacterie is sinds half juli bij acht patiënten in het DZ aangetroffen en heeft bij deze patiënten diarree veroorzaakt. Ze zijn inmiddels met antibiotica behandeld. Er liggen momenteel nog drie patiënten met Clostridium in het ziekenhuis. Omdat de bacterie zich gemakkelijk kan verspreiden, worden zij nu geïsoleerd verpleegd en gelden er maatregelen voor het bezoek (handen wassen) aan deze patiënten. Ook zijn artsen en verpleegkundigen alert op nieuwe patiënten die met diarreeklachten worden opgenomen.


Over Salland TV

x

Check Also

Advocaten McDonald’s schutter ‘spelen met vuur’ in rechtbank

“De verdediging speelt enorm met vuur.” Dat waren de woorden van een ...