De politie heeft woensdag in een loods in Apeldoorn een zogenaamde stekkenkwekerij met honderden moederplanten en duizenden stekken aangetroffen. Foto: archief Salland TV


Apeldoorn – Grote professionele hennepkwekerij ontmantelt

Er werden zes verdachten aangehouden. Alle planten en apparatuur worden vernietigd. Naar aanleiding van een melding bij Meld Misdaad Anoniem heeft de politie in de loods bij een bedrijfspand deze zeer professionele hennepkwekerij aangetroffen. In één kweekruimte werden ruim 9000 stekken aangetroffen, terwijl er zo’n 1300 in dozen gereed stonden voor transport.

In een andere kweekruimte werden zo’n 450 moederplanten en 1500 stekken aangetroffen. De stroom bleek illegaal te zijn afgetapt. De kwekerij was volop in gebruik en de politie heeft daar vijf aanhoudingen verricht. Ook de eigenaar van het bedrijf werd voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Naast alle aangetroffen spullen (lampen, elektriciteitstrafo’s, ventilatoren e.d.) heeft de politie ook een bedrijfsbusje in beslag genomen. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

Over Salland TV

x

Check Also

Weersverwachting Woensdag 07 Juni

Door Erwin Hoogenboom  Woensdagochtend is het een afwisseling van zon en bewolking. ...