ALMELO - De gemeente Almelo eist een schadevergoeding van 37.500 euro van de man die in juni 2008 een wethouder en vier ambtenaren gijzelde op het gemeentehuis.

Almelo wil geld van man die ambtenaren gijzelde

De gijzelnemer heeft een celstraf van 11 jaar gekregen voor zijn daad. Volgens het college heeft de gemeente door toedoen van de gijzelnemer ‘veel materiële en immateriële schade geleden’. De werkelijke kosten door schade, inzet van hulpverleners en steun aan de getroffen werknemers lopen in de tonnen. Omdat de dader weinig geld heeft, neemt de gemeente genoegen met 37.500 euro. De gemeente heeft een deurwaarder ingeschakeld. De man was boos omdat hij geen horecavergunning kreeg.

Met twee geladen vuurwapens hield hij een wethouder en de ambtenaren urenlang onder schot in een gebarricadeerde kamer. De man ging tot aan de Hoge Raad in beroep tegen zijn veroordeling, maar het vonnis werd kortgeleden definitief. Het college wil door een schadevergoeding te eisen het einde markeren van een periode die zijn weerslag heeft gehad op hele ambtelijke apparaat.

Over Salland TV

x

Check Also

Salland Vandaag: hoofdpunten uit het nieuws van 30 november

Wat is het laatste en belangrijkste nieuws uit Salland? Dagelijks worden de ...