Minister Gerd Leers van Immigratie, Integratie en Asiel wil dat Nurten Albayrak niet aan het werk gaat als algemeen directeur van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) zolang het onderzoek door een speciale commissie naar de vermeende misstanden bij de organisatie loopt.

‘Albayrak niet terug naar COA zolang onderzoek loopt’

Dat heeft hij aan de Raad van Toezicht op het COA gevraagd, zo valt op de maken uit een brief van de minister aan de Kamer. Het gerechtshof oordeelde maandag dat het op non-actief stellen van de directeur tijdelijk moest zijn.

Leers stelt uit het vonnis vast dat het op non-actief stellen door de raad van toezicht op zich niet wordt betwist. Het hof begrijpt ook dat het onderzoek beter kan worden uitgevoerd als Albayrak in de onderzoeksperiode niet werkt. Het hof wil wel dat de uitschakeling van Albayrak op 1 maart voorbij is.

Leers vindt het van het grootste belang om zeker te stellen dat het lopende onderzoek door de commissie ‘onbelemmerd en onafhankelijk’ doorgang kan vinden. Hij heeft daarom de commissie gevraagd bepaalde onderzoeksdelen versneld uit te voeren, maar daartoe ziet zij geen kans.

 

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...