DEVENTER - Onder leiding van het Openbaar Ministerie in Zwolle heeft een onderzoeksteam het afgelopen half jaar strafrechtelijk onderzoek gedaan naar seksueel misbruik van twee minderjarige meisjes door volwassen mannen.


Aanhoudingen na seksueel misbruik meisjes

Twee meisjes van dertien jaar zijn hiervan slachtoffer geworden. Tijdens dit onderzoek zijn drie mannen, éen uit Twello (32 jaar) en twee uit Deventer (18- en 34 jaar) aangehouden. Een 36-jarige vrouw uit Deventer, moeder van één van de twee slachtoffers, wordt ervan verdacht gelegenheid te hebben gegeven tot het misbruik (medeplichtigheid).Haar dochter bleek zwanger. De 36-jarige vrouw had in die periode een relatie met de 34-jarige man uit Deventer.

Het tweede slachtoffer komt uit een ander gezin. Beide meisjes zijn uit huis geplaatst. Alleen de 32-jarige man uit Twello is nog ingesloten. Hij staat op 12 april terecht. Uit onderzoek is niet gebleken dat andere meisjes slachtoffer zijn geworden van de praktijken van de vermelde verdachten. De politie heeft tijdens het onderzoek actief samengewerkt met de Raad voor de Kinderbescherming en Bureau Jeugdzorg Overijssel door over en weer informatie te delen. De betrokken minderjarige meisjes zijn uit huis geplaatst en onder toezicht gesteld van een voogd. Een nazorgtraject is in gang gezet.

Over Salland TV

x

Check Also

Salland Vandaag: hoofdpunten uit het nieuws van 30 november

Wat is het laatste en belangrijkste nieuws uit Salland? Dagelijks worden de ...