De provincie politiek maakt zich grote zorgen over 51,7 miljoen euro subsidiegeld. Volgens de Rekenkamer Oost-Nederland kan de provincie niet vertellen waaraan dit subsidiebedrag is besteed.


51,7 miljoen subsidie maar waarvoor?

Om dat te achterhalen zou een tijdrovende actie moeten plaatsvinden. Veel fracties vinden dat onacceptabel en eisen dat verantwoordelijk gedeputeerde Kok binnen enkele weken duidelijkheid geeft over de ‘verdwenen’ 51,7 miljoen. Het onderzoek heeft betrekking op het jaar 2011. In 2011 werd voor 473 miljoen euro aan subsidies verstrekt. Van het grootste deel van het bedrag is bekend waaraan het besteed werd.

Er ging geld naar Overijsselse bibliotheken, fietsprojecten, RTV Oost en het herstel van de natuur. De fracties van de PVV en de SP  vinden dat de informatie over subsidies met 1 druk op de knop beschikbaar zou moeten zijn. Als dit niet mogelijk is wordt het voor Provinciale Staten erg moeilijk om de gedeputeerden goed te kunnen controleren. En het bedrag is te groot om hier geen serieuze zaak van te maken.

Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...