De partijen die het Kunduz-akkoord hebben ondertekend, kunnen op verschillende manieren de extra belasting voor de rijken invoeren.

3300 euro per miljonair genoeg voor crisisheffing

Als alleen miljonairs last krijgen van de ‘crisisheffing’, kost dat gemiddeld 3324 euro per miljonair. RTL Nieuws heeft voor vijf verschillende scenario’s berekend hoe de overheid het ingeboekte bedrag van 500 miljoen zou kunnen binnenhalen. Grofweg zou het op twee manieren kunnen gebeuren: óf de inkomensbelasting verhogen, óf mensen met groot vermogen extra belasten.

In de Verenigde Staten heeft Barack Obama een ‘Buffetbelasting’ voorgesteld voor iedereen die meer dan een miljoen per jaar verdient. In Nederland zijn er niet zoveel mensen die zo’n hoog salaris hebben, dus om de bezuiniging van 500 miljoen euro te halen zul je meer mensen moeten belasten. Wel zijn er in Nederland 151.000 huishoudens die, exclusief hun eigen huis, een vermogen hebben van meer dan 1 miljoen euro. Als die allemaal gemiddeld 3324 euro bijdragen, dan is de bezuiniging van 500 miljoen binnen.

Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...