25e editie van festival Deventer Op Stelten

Tijdens de 25e editie van internationaal buitentheaterfestival ‘Deventer Op Stelten’ is de stad wederom één groot theater met in totaal ruim 130 nationale en internationale topvoorstellingen in de historische binnenstad van Deventer op 15 locaties in en rondom het centrum. Een feestelijke jubileum editie die net iets anders is dan je van het festival gewend bent.

Van vrijdagavond 1 t/m zondagmiddag 3 juli zijn op monumentale pleinen, in parken en straten, kerken en kleinere locaties grote en kleine buitentheatervoorstellingen te zien uit binnen- en buitenland. Voor meer informatie: www.deventeropstelten.nl

Op het programma staan nationale en internationale topvoorstellingen uit Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België en Nederland. Op dit moment wordt de laatste hand aan het programma gelegd. Welke theatergroepen precies naar Deventer komen, wordt begin mei bekend gemaakt. Eén tipje van de sluier kunnen we al oplichten: Close-Act komt terug!

Voor Deventenaar Adrie van Essen is dit de eerste editie die hij mag programmeren als nieuw artistiek leider van Deventer Op Stelten. Van Essen: “Heerlijk dat we publiek weer kunnen laten genieten van theater, dans, muziek en circus; heerlijk ook om artiesten te laten stralen voor dit publiek. Samen met een bijna geheel nieuw team staan we te trappelen van ongeduld om het nieuwe festivalseizoen te beginnen met als aftrap Deventer Op Stelten, waarbij nauw samengewerkt wordt met de diverse culturele instellingen in de stad.”

Jong talent bij Poolshoogte Nieuw dit jaar is het onderdeel Poolshoogte; het makersfestival voor jongeren en jonge podiumkunst professionals.
Tijdens Poolshoogte nodigt Het Theaterschip verschillende productiehuizen uit het hele land uit om samen met hun topmakers en jongeren een heel weekend in Deventer theater te maken. Dit weekend zijn er experimentele en uitdagende voorstellingen te zien, worden er workshops gevolgd en samen performances gemaakt. ‘Poolshoogte’ wordt georganiseerd i.s.m. Het Theaterschip.

Hoogtevrees terug in het Worpplantsoen. Tijdens Deventer Op Stelten tovert het Burgerweeshuis het mooie Worpplantsoen weer om tot een avant-gardistisch spektakel met muziek, eten & drinken in een mooi decor. De jongste festivalgangers kunnen op avontuur met een ritje in een rups of vliegend tussen de boomkruinen.

Op het programma staan onder meer Mauskovic Dance Band, de postpunk van Snapped Ankles, muzikaal orkaan Kameel, eigenwijze popliedjes van The Shivas en ‘BurgerBeurs Act’ Oh Whale. ‘Hoogtevrees’ wordt georganiseerd i.s.m. Poppodium het Burgerweeshuis.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Boer Jan Overesch uit Raalte protesteert niet tegen stikstofplannen: “Er moet ook wat gebeuren”

Bron: RTVOostBoerenprotesten? Biologisch varkenshouder Jan Overesch uit Raalte heeft er niet veel ...