Alexander Kreule: VVD wil gasaansluiting bij nieuwbouw in stand houden

Sinds 1 juli 2018 worden nieuwe huizen niet meer automatisch aangesloten op het gasnet. Afgelopen week bleek dat steeds meer gemeentes het mogelijk maken om nieuwbouwwoningen toch aan te sluiten op het gasnetwerk.

Door Alexander Kreule

Door woningen niet op het gas aan te sluiten stijgen de bouwkosten aanzienlijk en hierdoor is voor veel mensen een nieuwbouwhuis niet meer te betalen. Zeker gezien de krapte uit de huizenmarkt moeten we zoveel mogelijk tempo maken met het realiseren van extra woningen. Bovendien geeft het aanleggen van een gasaansluiting ook kansen voor de toekomst. Aangezien alle bestaande woningen, met de huidige regelgeving, ook ooit van het gas af moeten kunnen we alle wijken dan van eenzelfde oplossing voorzien.

Daarom stel ik het college van de gemeente Raalte de volgende vragen:

  1. Wil het college, net als 39 andere gemeentes, er voor zorgen dat een gewone gasaansluiting weer mogelijk gaat worden voor nieuwbouwwoningen?
    Zo ja; per wanneer kan dit? Zo nee; waarom niet?
  2. Is het qua regelgeving en procedures mogelijk om op zeer korte termijn bij alle lopende nieuwbouwplannen weer een gasaansluiting mogelijk te maken?
  3. Deelt het college onze mening dat het aanleggen van een gasnetwerk juist ook kansen kan bieden voor de toekomst en een integrale aanpak mogelijk maakt?

Alexander Kreule is fractievoorzitter van de VVD in Raalte

 

 

 

 

Het bericht Alexander Kreule: VVD wil gasaansluiting bij nieuwbouw in stand houden verscheen eerst op Opinie in Salland.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Speler GA Eagles jeugdteam getroffen door coronavirus

GAE is getroffen door een coronabesmetting. Het gaat om een speler van ...