Sinterklaasactiviteiten bij de bibliotheek Deventer

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint. En dat betekent veel gezelligheid bij de Bibliotheek Deventer. De komende tijd kan je in verschillende vestigingen terecht voor allerlei leuke Sinterklaasactiviteiten.

Van maandag 18 november tot en met donderdag 5 december kunnen kinderen in de Bibliotheek Colmschate tijdens openingsuren meedoen aan een spectaculaire Sinterklaasspeurtocht. Zoek plaatjes, letters en cijfers en kijk welke zin er ontstaat op je invulformulier. Voor de kleinste bezoekers zijn eveneens kleurplaten en kleurpotloden aanwezig waarmee ze zich heerlijk kunnen vermaken. Voor een lekkere Sinterklaastraktatie is gezorgd.

Op woensdag 20 november kunnen kinderen in de Bibliotheek Bathmen meedoen met de Sinterknutselbende. Neem een oude schoen mee of gebruik een bouwplaat en maak een mooie schoen voor Sinterklaas! Misschien win je wel een prijsje. Kinderen van 4 t/m 7 jaar kunnen tussen 15.00 en 16.00 uur aanschuiven. Kinderen van 7 t/m 10 jaar kunnen tussen 16.15 en 17.15 uur aanschuiven. De activiteit is gratis, maar geef je wel van tevoren op via camilla of 0655113772 want er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Op woensdag 27 november is er in de Bibliotheek Bathmen een voorleesmiddag. De Voorleespiet leest voor van 15.30 tot 16.00 uur. Zij maakt dan ook de winnaars van de ‘mooiste schoen’ wedstrijd bekend.

In het Theater van de Bibliotheek Centrum kan je op zondag 24 november komen genieten van de hartverwarmende familievoorstelling Wachten op kado. Het is het verhaal van twee mannen die jaar in jaar uit alle sinterklaascadeautjes netjes en op tijd inpakken met hun cadeautjesinpakmachine. Maar dan stokt de machine en dreigt er paniek uit te breken…. Kunnen ze het sinterklaasfeest redden? De voorstelling begint om 13.30 uur. Een kaartje kost €3,50 en reserveer je via bibliotheekdeventer.nl/wachtenopkado

Op 27 november organiseert de Bibliotheek Centrum tussen 14.30 en 16.00 uur een feestelijke Sinterklaasmiddag. Er zijn knutselactiviteiten en kinderen kunnen geholpen worden met het maken van een surprise of het schrijven van een sinterklaasgedicht. Daarnaast zal de Voorleespiet de mooiste Sinterklaasverhalen voorlezen in de Gele Verhalenbus. De middag is gratis toegankelijk.

Ook op de agenda:

Boekbinder in de bibliotheek

Boekbinder-aan-huis Jan Boersma is in de bibliotheek aanwezig om oude kinderboeken te repareren en tijdschrijften in te binden. Heb je ook een beschadigd of stukgelezen boekje? Neem het mee en Jan zal – waar mogelijk – helpen het te repareren.

Di 19 november | 10.00 – 12.00 uur | Bibliotheek Centrum, Tuinkamer | Gratis, vrije gift voor Stichting ‘t Oude Kinderboek wordt gewaardeerd

Rondleiding door de Athenaeumbibliotheek

Neem een kijkje bij de oudste stadsbibliotheek van Nederland. De rondleiding start om 15.30 uur bij de Athenaeumbibliotheek, Klooster 12.

Do 21 november | 15.30 – 17.00 uur | Athenaeumbibliotheek | gratis | aanmelden niet nodig

Lezing: Roemenië 30 jaar vrij

Jan Willem Bos, Roemeniëkenner bij uitstek, spreekt over de periode vóór, tijdens als na de Roemeense revolutie en de val van dictator Ceaucescu in december 1989.

Do 21 november | 16.00 – 17.30 uur | Bibliotheek Centrum, Theater | gratis | aanmelden niet nodig

Kijk voor alle activiteiten van de Bibliotheek Deventer en informatie over aanmelding of kaartverkoop op www.bibliotheekdeventer.nl/agenda


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Organisatie Diekdaegen heeft vier genomineerden voor Kei van Wijhe

WIJHE – Vier inwoners van Wijhe komen in aanmerking voor de ‘Kei ...