Aangepaste weg en spandoek tegen hard rijden in Welsum

Als het mooi weer is en veel mensen buiten zitten, wordt er ook getoerd op de dijk door Welsum. Voor veel inwoners van Welsum een doorn in het oog. In plaats van te genieten van hun rust, moeten ze luisteren naar voorbij razende auto’s en motoren. Maar dat niet alleen; het dorp wordt er niet veiliger op met hardrijdend verkeer. Om dit tegen te gaan, heeft de gemeente de weg aangepast én is er samen met Plaatselijk Belang Welsum een spandoek gemaakt dat aandacht vraagt voor dit probleem. Op vrijdag 27 september onthulden Piet Boons, voorzitter Plaatselijk Belang, en wethouder Marcel Blind het spandoek.

Plaatselijk Belang Welsum: “Wij zijn blij dat de gemeente het probleem onderkend en ons hierbij wil helpen. De weg is aangepast waardoor het nu een stuk overzichtelijker en veiliger is geworden. Daar zijn we blij mee. Samen met Veilig Verkeer Nederland hebben we ook gekeken naar andere dingen die we konden doen. Daar is het idee bedacht voor het spandoek. We hopen dat alle acties samen ervoor zorgen dat motorrijders en automobilisten hun snelheid minderen en dat zo iedereen kan genieten van ons mooie dorp langs de IJssel.”

Wethouder Marcel Blind: “We begrijpen heel goed dat het geluid storend is én het brengt natuurlijk gevaarlijke situaties met zich mee. Dat willen we niet in deze mooie, landelijke omgeving. Samen met de Welsummers houden we in de gaten of de situatie verbetert.”

Eind augustus zijn de wegwerkzaamheden afgerond. Nu is ook het spandoek onthuld. Aan beide kanten van het dorp is een spandoek geplaatst. De weg binnen de bebouwde kom is anders ingericht om het hard rijden tegen te gaan. Ook is de snelheid van 30 kilometer per uur meerdere malen herhaald op het wegdek om er de aandacht op te vestigen. Daarbij zijn alle kruisingen op de Marledijk en IJsseldijk gelijkwaardig; het verkeer van rechts heeft altijd voorrang waardoor bestuurders extra alert moeten zijn en hun snelheid moeten aanpassen.

Over Salland TV

x

Check Also

Beroving in de tunnel van het Smokkelpad in Deventer

De politie van Deventer is op zoek naar twee knapen van rond ...