Oppositiepartijen lopen weg bij cultuurdebat uit onvrede om geheimhouding

Afgelopen woensdagavond liepen de emoties flink hoog op het Deventer stadhuis toen bijna de voltallige oppositie de raadszaal verliet. Het was een avond van doorslaggevende betekenis voor de culturele sector omdat de cultuurvisie werd besproken. Maar deze bespreking mondde uit in een politiek slagveld. Met de zaal vol cultuurvertegenwoordigers barstte om net na half negen de bom. Namens VVD, Denk, Deventer Nu, Deventer Sociaal en Deventer Belang meldde Bert Kleine Schaars dat zij het debat boycotten en de zaal verlaten. De reden om de zaal te verlaten was dat eerder op de avond de gemeenteraad achter gesloten deuren vergaderde. Met die geheimhouding is het voor de weggelopen raadsleden onmogelijk geworden om vrij het openbare debat hierover te voeren.

 

Over Salland TV

x

Check Also

Beleef de Dag van de IJssel. Dit is jouw IJssel

Dauwwandeling, kanovaren, wandelen, fietsen, film, struintocht, expositie, rondleiding, taxatie van je IJsselvondst, ...