Anja Elshof winnares korteverhalenwedstrijd

Internationale Vrouwendag Olst-Wijhe
Tijdens het centrale deel van de viering op 8 maart in de grote zaal van het Holstohus, die door ruim 170 vrouwen werd bezocht, werden de winnaars van de korteverhalenwedstrijd bekend gemaakt. De organisatie en jury waren zeer tevreden met de kwaliteit van alle 13 verhalen die ingezonden waren. De juryleden hadden dan ook de moeilijke taak om de drie beste uit te kiezen.

De winnaars van de korteverhalenwedstrijd ivm Internationale Vrouwendag Olst-Wijhe 2019 zijn:
Anja Elshof, 1e prijs, met het verrassende verhaal ‘Heldinnen’ over haar moeder. “Het verhaal gaat over een moeder, die zich helemaal opoffert voor haar gezin. Het is een leven van hard werken en zichzelf wegcijferen. Een schitterend verhaal, het geeft een mooi tijdsbeeld en het heeft een heel verrassend plot!”

Het verhaal zit zo goed in elkaar dat je denkt dat alles waargebeurd is. Maar de plot aan het einde is echter verzonnen, verklapte mevrouw Elshof pas na de uitreiking.

De 2e prijs was voor Susanne van den Buijs die ‘Ode aan heldin Marleen’ schreef. “Een verhaal over twee vrouwen met Asperger, een vorm van autisme. Hierin wordt met heel veel liefde beschreven welke strijd er geleverd moest worden. Je blijft lezen, het is een geweldig verhaal, het wekt emotie op en het is een logisch geheel met een mooie opbouw.”

Guusta Zuurbier won de 3e prijs. Ze schreef ‘De prachtige heldin’ waarvan de jury vond dat het verhaal leest “Als een sprookje met een levensles!” De kern van het verhaal ging over hoe je eigen kwetsbaarheid je juist sterk maakt.
Alle prijswinnaars krijgen een 3-delige schrijfworkshop aangeboden die wordt verzorgd door Susanne van der Wouden. Binnenkort volgt een E-boek van alle ingezonden verhalen en interviews met lokale heldinnen.

Over Salland TV

x

Check Also

Joop van der Wal: wat zijn we hardleers

Hoeveel en hoe vaak is er nou al op alle mogelijke media ...