COA Stockfoto's 2011

Geen asielzoekerscentrum voor Raalte

FOTO: COA Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft de gemeente laten weten dat een azc in Raalte niet langer nodig is. Er komen minder asielzoekers naar Nederland dan eerder werd verwacht. Veel bestaande opvanglocaties staan daardoor (gedeeltelijk) leeg. Landelijk is geconcludeerd dat er voor 2016 en 2017 voldoende opvangcapaciteit is. De informatie dat het ministerie de benodigde azc-capaciteit aan het heroverwegen was, kwam vlak voor de zomervakantie nog als een verrassing. Kort daarvoor riep de Staatssecretaris gemeenten nog op medewerking te verlenen aan de realisatie van nieuwe azc-plekken. Op basis van die urgentie stemde de gemeenteraad op 24 mei in met de komst van een azc naar Raalte

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Auto klapt frontaal tegen een boom bij Heeten

Een automobilist is vrijdagmorgen tegen een boom aangereden op de Spanjaardsdijk bij ...