Onthulling bouwbord voor het Burgemeesterkwartier in Raalte

Maandagmiddag is, door het een onthullen van een bouwbord, een start gemaakt met de realisatie van het Burgemeesterkwartier in Raalte. In zijn toespraak voorafgaand aan de starthandeling zei wethouder Wout Wagenmans dat hij blij is dat de bouw kan beginnen: ”Na de Stöppelhaene kunnen we weer nuchter aan de slag met de realiteit, met het realiseren van dit mooie project.” Daarop nam hij de aanwezigen mee naar het bouwbord veertig meter verderop. Daar heeft hij samen met de familie Korenromp het bord onthuld. Bij de feestelijke onthulling van het bouwbord waren toekomstige bewoners, zowel huurders als kopers, en huidige omwonenden aanwezig.

Met deze starthandeling is de gemeente begonnen met het bouwrijp maken van de grond van het Burgemeesterkwartier. Dit najaar worden de bouwkavels opgeleverd en kunnen de toekomstige bewoners aan de slag. Voor de acht bouwkavels die de gemeente uitgeeft bestond een enorme belangstelling. Ze zijn nu allemaal in optie of verkocht. SallandWonen gaat 22 huurappartementen en vijf levensloopbestendige huurwoningen bouwen. Ook hiervoor hebben zich zeer veel geïnteresseerden aangemeld. De vijf levensloopbestendige koopwoningen worden door een ontwikkelaar gebouwd.

raalte Burgemeesterkwartier 290816 069 Raalte Burgemeesterkwartier 290816 068

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Heilige Lebuinus Parochie op weg naar 2025

FOTO: archief De Lebuinusparochie gaat een nieuwe toekomst tegemoet, waarin heel veel ...