Deventer moet gaan betalen voor renovatie basisscholen

De Basisscholen De Sleutel in Schalkhaar en De Wereldwijzer in Okkenbroek zijn al jaren in een strijd verwikkeld met de gemeente Deventer over de renovatie van de schoolgebouwen. De gemeente stemde er eerst mee in om de renovaties te betalen. Maar de plannen werden eind 2013 ‘op hold’ gezet.
Dat was toen ten onrechte volgens de rechtbank. In 2011 is De Sleutel 800.000 euro toegezegd. Dat bedrag had de gemeente opgenomen in het Integraal Huisvestingsplan Onderwijshuisvesting 2008-2013. Twee jaar later diende de school een renovatieplan in. Volgens de rechtbank hadden de scholen recht op het gereserveerde geld van de gemeente. De gemeente heeft nu zes weken voor een nieuw besluit.

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Auto klapt frontaal tegen een boom bij Heeten

Een automobilist is vrijdagmorgen tegen een boom aangereden op de Spanjaardsdijk bij ...