Voorbereidingen bouw appartementen Vechtkade Ommen van start

De voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van drie appartementengebouwen aan de Vechtkade in Ommen starten op maandag 22 augustus. Dit betekent dat rond het werkterrein bouwhekken worden geplaatst en vanaf dan niet meer geparkeerd kan worden op dit terrein. De voorbereidingen zijn eind september afgerond. De bouw van de appartementen kan op 1 oktober 2016 starten.

Aan de Vechtkade in Ommen bouwt ontwikkelaar Artica in totaal vier appartementengebouwen. De bouw van de eerste drie gebouwen – de Kievietsbloem, de Steenanjer en de Rode Klaver – met in totaal 25 luxe appartementen start in oktober van dit jaar. Deze gebouwen staan parallel aan de Vecht en hebben drie woonlagen. De onderste woonlaag ligt ruim een meter boven de grond in verband met hoog water. In de kelder bevinden zich parkeerplaatsen, bergingsruimtes en een fietslift. Op de hoeken van de gebouwen is op de begane grond ruimte voor commerciële voorzieningen.

Werkzaamheden starten 22 augustus
Ter voorbereiding op de bouw start aannemer Nonak op maandag 22 augustus met werkzaamheden op het terrein. Rond het terrein worden bouwhekken geplaatst. Het terrein is dan niet langer toegankelijk. Als eerste gaat Nonak het asfalt verwijderen en de grond saneren. Saneren is nodig omdat over het terrein voorheen de Rijksweg 34 liep. Omdat er nu appartementen gebouwd worden, moet de grond waarop gebouwd wordt schoon zijn. De grond wordt afgegraven en afgevoerd via de Varsenerdijk richting Zwolle. Daarna wordt het terrein bouwrijp gemaakt. Deze werkzaamheden zijn naar verwachting op 30 september 2016 afgerond. Aansluitend start de bouw van de appartementen. De bouw is naar verwachting eind 2017 afgerond.

Tijdelijk parkeren niet langer mogelijk
De strook tussen de Vechtkade en de Vecht waar de appartementen gebouwd gaan worden, is op dit moment ingericht als tijdelijk parkeerterrein voor ruim 50 auto’s. Vanaf 22 augustus wordt het terrein afgesloten en kunnen de parkeerplaatsen niet meer worden gebruikt.

Vierde appartementencomplex
Het vierde appartementencomplex is haaks op de Vecht gepland, met nog eens 16 appartementen. Ontwikkelaar Artica wil dit complex bouwen zodra de overige drie appartementengebouwen opgeleverd zijn. Naar verwachting is dit begin 2018.

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Auto klapt frontaal tegen een boom bij Heeten

Een automobilist is vrijdagmorgen tegen een boom aangereden op de Spanjaardsdijk bij ...