Provincie wenst Overijsselse Olympiers en Paralympiers succes

Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten heeft vandaag samen met CDA-Statenlid en oud-Olympiër Moniek Kleinsman op Papendal pakketjes afgeleverd en succeswensen overgebracht aan de Overijsselse Olympiërs.

Bijleveld en Kleinsman troffen op het sportcentrum bokser Peter Müllenberg uit Almelo, handbalster Martine Smeets uit Geesteren (ex Sercodak Dalfsen) en de BMX-ers Niek Kimman uit Lutten en Merle van Benthem uit Hengelo. Maar in de dienstauto van de Commissaris van de Koning zaten ook de pakketten voor de andere Olympiers en paralympiers die zich gekwalificeerd hebben of zich komende week kwalificeren voor de Olympische Spelen. Als alles goed gaat gaan er 17 olympiers en 4 paralympiers naar Rio.

De 29-jarige Peter Müllenberg is de eerste Nederlandse bokser die zich sinds de spelen van Barcelona in 1992 wist te plaatsen. Uit handen van de Commissaris van de Koning kreeg ook hij een cadeautje overhandigd. In het pakket zitten handigheden als een drinkfles en zonnebrandcreme, maar ook een puzzelboekje en een pen.
Een idee van oud-Olympiër en tegenwoordig politica Moniek Kleinsman. Zij vertegenwoordigde Nederland (en Overijssel) tijdens de winterspelen van 2006 in Turijn. De lange afstandschaatster weet dus als geen ander wat je als sporter kunt gebruiken: “Er zijn ook momenten dat je je verveeld en geen zin hebt om weer je Ipad of je telefoon te pakken om een filmpje te kijken. Dan is het fijn om even wat anders om handen te hebben”.

In het pakket zit ook een speciaal ontworpen kaart om de sporters succes te wensen. Onder de Olympische ringen staat de tekst: Road to Rio, Good Goan. Binnen in worden de sporters succes gewenst door het college van Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten.
“We hopen dat jouw Olympische droom uitkomt”, schrijft Commissaris van de Koning Ank Bijleveld namens de provincie. “In Overijssel zullen we je daarbij volgen en aanmoedigen”. Dat viel in goede aarde bij de BMX-ers: “Leuk om te zien dat mensen aan je denken en achter je staan”, reageert Niek Kimman en ook Merle van Benthem kan het gebaar van de provincie waarderen. “Ik vind het leuk dat de provincie aan ons denkt en ons steunt, echt gaaf”. Ook handbalster Martine Smeets knikt instemmend. Ondanks het feit dat ze ziek is heeft ze toch de moeite genomen om even langs te komen. Ze is zeker op tijd fit voor de spelen verzekert ze de delegatie van de provincie.

De provincie is trots op de sporters zegt Commissaris van de Koning Bijleveld voordat ze de pakjes uitdeelt: “We beschouwen jullie en de paralympiers als voorbeelden, niet alleen voor de provincie maar ook voor de jeugd”.  Aan het aanmoedigingspakket zit ook een uitnodiging vast. “We zouden het leuk vinden als jullie na de spelen bij ons langs willen komen voor een ontmoeting met een aantal talenten”, zegt Commissaris Bijleveld. CDA-Statenlid Kleinsman: “Ik heb zelf veel gehad aan voorbeelden zoals Yvonne van Gennip en zou het ook fijn vinden als jullie dat willen zijn voor anderen”. Kleinsman is in de Staten bezig om meer ruimte te scheppen voor breedtesport en talentontwikkeling. Minister Schippers heeft onlangs aangegeven daar meer geld voor te willen uittrekken. Kleinsman vindt dat ook Overijssel daar van moet profiteren. De meet en greet zal ergens eind september of oktober worden gehouden, want ook de paralympiers moeten daarbij kunnen zijn aldus de provincie.

De steun van de Olympié-gangers heeft de provincie in ieder geval zegt bokser Peter Müllenberg na afloop: “Als ik daar aan kan bijdragen doe ik dat graag”.

Overijsselse deelnemers die zich gekwalificeerd hebben:
Kirsten Wild Zwolle Baanrennen
Anna van der Breggen Hasselt Wielrennen
Reinder Nummerdor Zwolle Beachvolleybal
Peter Müllenberg Almelo Boksen
Lieke Wevers Oldenzaal Turnen
Sanne Wevers Oldenzaal Turnen
Maret Grothues Almelo Volleybal
Martine Smeets Geesteren handbal
Jeffrey Hoogland Nijverdal Baanrennen
Merle van Benthem Hengelo BMX
Niek Kimman Lutten BMX
Reshmie Oogink Almelo Taekwondo
Rachel Klamer Denekamp Triathlon

Paralympisch

Gerben Last Kampen Tafeltennis
Johan Reekers Haaksbergen Handbike

Nog te plaatsen:

Gerco Schröder Tubbergen Ruitersport
Marc Houtzager Rouveen Ruitersport
Jeroen Dubbeldam Weerselo Ruitersport
Frank Schuttert Ommen Ruitersport

Paralympisch

Frank Hosmar Hellendoorn Ruitersport
Gert Bolmer Den Ham Ruitersport

Voor de ruiters geldt dat zondag 17 juli wordt beslist wie meegaat naar Rio.

De Olympische Spelen zijn van 5 tot en met 21 augustus
De Paralympische Spelen zijn van 7 tot en met 18 september

Overijssel Olympische Spelen 2016B

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Deventer Huisgenoten genoodzaakt om te stoppen met lounge en instroom niet vitale ouderen.

Deventer Huisgenoten is met haar huiskamerformule een succesvol voorbeeld van een gemeenschap ...