40 appartementen op locatie voormalige Roelandflat Keizerslanden

De Gemeente Deventer stelt Schuttebouw Zwolle in de gelegenheid op de locatie van de voormalige Roelandflat 40 appartementen te ontwikkelen in de nieuwe vorm van woningpacht. Woningpacht heeft het doel betaalbare, duurzame woningen te bouwen op basis van vaste woonlasten. Daarmee worden nieuwe woningen bereikbaar voor een bredere groep mensen. Het college van B&W stelt dit voor aan de gemeenteraad. Schuttebouw regelt de financiering, ontwikkeling en realisering van het bouwplan. Het gaat om een pilot.

Woningpacht
Bij woningpacht worden zowel de grond als de woning zelf in een pacht gezet. De bewoner heeft op elk moment de mogelijkheid om eigenaar van de woning te worden. Woningpacht is bijvoorbeeld een alternatief voor mensen die geen of onvoldoende hypotheek kunnen afsluiten.

Energieneutraal
De appartement worden energieneutraal gebouwd, binnen de bestaande woonlasten voor de bewoner. Dit energieneutraal bouwen wordt bereikt door een combinatie van duurzame opwekking van energie, toepassing van energiebesparende materialen en energiezuinige installaties.

Keizerslanden
De locatie van de oude Roelandflat ligt naast het winkelcentrum Keizerslanden. In 2012 is deze flat gesloopt om plaats te maken voor de uitbreiding van het winkelcentrum. Nu het winkelcentrum niet naar deze locatie wordt uitgebreid, is er ruimte voor de bouw van 40 appartementen

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Deventer Huisgenoten genoodzaakt om te stoppen met lounge en instroom niet vitale ouderen.

Deventer Huisgenoten is met haar huiskamerformule een succesvol voorbeeld van een gemeenschap ...